1η Οκτώβρη Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας «Μη μου στερείς την ηλικία μου. Την έχω κερδίσει!»*

Από 0 Σχόλια

Η πρώτη ημέρα του Οκτώβρη έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, μια ημέρα αφιερωμένη στην Τρίτη ηλικία, αφιερωμένη στους ανθρώπους που είναι οι ρίζες στο δέντρο της ζωής μας. Οι δικοί μας άνθρωποι, αυτοί που στερήθηκαν, μόχθησαν, προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν ασφάλεια, αγάπη, παρηγοριά, καταφύγιο σε παιδιά και εγγόνια. Ο παππούς και η γιαγιά είναι οι βάσεις της ελληνικής οικογένειας, της ελληνικής κοινωνίας, είναι τα θεμέλια του σπιτιού μας, είναι το στήριγμά μας.

Δυστυχώς, η πανδημία απειλεί περισσότερο από όλους μας τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Τα επιβεβλημένα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερα την καθημερινότητά τους. Όμως, τώρα είναι η στιγμή να φανούμε δυνατοί και υπεύθυνοι όλοι μας, «αγκαλιάζοντας» τους ηλικιωμένους μας και μαζί τους να γιορτάσουμε στο τέλος τη νίκη εναντίον του κορονοϊού.

 

Τους το οφείλουμε και είναι η ώρα να τους το αποδείξουμε και εμπράκτως! Την ηλικία τους την έχουν κερδίσει και κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να τους τη στερήσει!

 

*(May Sarton, Αμερικανίδα ποιήτρια & συγγραφέας)

TAGS: