200 Χρόνια Ελεύθερο Ελληνικό Κράτος

Από 0 Σχόλια

200 Χρόνια Ελεύθερο Ελληνικό Κράτος

200 Χρόνια από την Επανάσταση του 1821

200 Χρόνια Υπερηφάνειας

200 Χρόνια Ελλάδα

Υψηλάντης, Κολοκοτρώνης, Ανδρούτσος, Μπουμπουλίνα, Κατσώνης, Κανάρης, Παπαφλέσσας, Μαυρογένους, Μιαούλης, Καραϊσκάκης, Διάκος, Νικηταράς, Παλαιών Πατρών Γερμανός.

Μερικοί μόνο από τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης. Ο κατάλογος μακρύς με περισσότερο ή λιγότερο γνωστούς ήρωες. Ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους, που αψήφησαν τον κίνδυνο, που πολέμησαν για την Ελευθερία της πατρίδας μας. Μια Επανάσταση που ξεκίνησε παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, παρά την αριθμητική υπεροχή και δύναμη του εχθρού, παρά την αβεβαιότητα για την τελική έκβαση.

Με πίστη, αρετή και τόλμη οι πρόγονοί μας έθεσαν σκοπό της ζωής τους να ζήσουν Ελεύθεροι ! Με φρόνημα υψηλό, αποφασιστικότητα και δύναμη ψυχής κατάφεραν να αποτινάξουν τη σκλαβιά και το ζυγό του Τούρκου δυνάστη.
Οι σημερινοί μας ήρωες, οι ήρωες της καθημερινότητας μας, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι δάσκαλοι, οι γονείς, οι δημόσιοι λειτουργοί, τα παιδιά μας, όλοι εμείς, όλοι μαζί με την ίδια δύναμη, την ίδια πίστη, την ίδια υπερηφάνεια, με οδηγό μας το αθάνατο ελληνικό πνεύμα που δεν εγκαταλείπει στα δύσκολα, θα ξεπεράσουμε τις σημερινές δυσκολίες και θα ορθώσουμε ξανά το ανάστημά μας!

Χρόνια Πολλά σε Όλους!

TAGS: