7+ 1 Προτάσεις για την Ανακούφιση των Πληττόμενων Επιχειρήσεων, από τον Νίκο Μπαρμπούνη

Από 0 Σχόλια

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και η υποχρεωτική αναστολή των πλείστων επιχειρήσεων της εστίασης επιτάσσουν τη λήψη άμεσων αποφάσεων για την ανακούφιση των ιδιοκτητών και των εργαζομένων τους.

Η πόλη μας και οι συμπολίτες μας χρειάζονται την άμεση υποστήριξή μας. Είναι η ώρα η Αυτοδιοίκηση να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά υιοθετώντας λογικές και υλοποιήσιμες προτάσεις. Οφείλουμε να συνεργαστούμε προς όφελος όλων μας και να ξεπεράσουμε όποιες προσωπικές φιλοδοξίες, μακριά από σκοπιμότητες και μικροπολιτικές.

Καλούμε τον Δήμαρχο να συγκαλέσει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και να προχωρήσει στην υιοθέτηση των παρακάτω προτάσεων μας για οικονομικές ελαφρύνσεις των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Οι προτεινόμενες οικονομικές ελαφρύνσεις θα κατατεθούν από πλευράς μας ως πρόταση προς ψήφιση στην επερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

1) Απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων).

2) Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για όλο το έτος 2020.

3) Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων (0.5%).

4) Απαλλαγή καταβολής  των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης – ζωντανής μουσικής 5%, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί  λόγω covid – 19.

5) Αναστολή μέχρι και τις 30/04/2021 της είσπραξης  των βεβαιωμένων οφειλών, για τις οποίες έχει χορηγηθεί αναστολή είσπραξης, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών του COVID-19. 

6) Παράταση προθεσμίας καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών για τις οποίες έχει χορηγηθεί παράταση προθεσμιών καταβολής αυτών με ΠΝΠ που έχουν εκδοθεί.  Κατά την καταβολή δεν θα υπολογίζονται οι τόκοι και οι προσαυξήσεις του χρονικού διαστήματος της αναστολής (Μαρτίου έως Ιουνίου 2020).

 7) Μείωση 30% του συνολικού μισθώματος που εισπράττει ο Δήμος Ηρακλείου, σε συμφωνία με τους μισθωτές του, εφόσον δεν προβλέπεται νομοθετική ρύθμιση μείωσης του 40% των εν λόγω μισθωμάτων, όπως έχει εξαγγελθεί.)

 Επιπλέον, προτείνουμε απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών για τους εργαζόμενους και τους ιδιοκτήτες των πληττόμενων επιχειρήσεων, των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται υποχρεωτικά.

Είναι η ώρα η διοίκηση του Δήμου να λειτουργήσει άμεσα, συλλογικά και υπεύθυνα. Σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία για τη χώρα μας και ολόκληρο τον κόσμο έχουμε όλοι ευθύνη να μείνουμε υγιείς και να πράξουμε με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Ας προλάβουμε το μπαράζ των λουκέτων, τον οικονομικό μαρασμό και την απώλεια θέσεων εργασίας.
Ας κρατήσουμε «ζωντανές» τις επιχειρήσεις της πόλης μας τώρα.

 

TAGS: