Ανακοίνωση – Απάντηση στην Πρόεδρο του ΟΠΑΚΜ

Από 0 Σχόλια

Ηράκλειο, 25 Ιανουαρίου 2021

Η Πρόεδρος του ΟΠΑΚΜ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, κα Μαριάννα Ζούρου έσπευσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Με μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε στα Μέσα Ενημέρωσης και χωρίς να έχει το θάρρος να με κατονομάσει προσπάθησε να μεταθέσει την ευθύνη και την ουσία της ανακοίνωσής μας, περί μη καταβολής των νομίμων στους εργαζομένους του Οργανισμού.

Επειδή εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις και όπως σωστά σημειώσατε κυρία Ζούρου έχω «χρηματίσει σε θέσεις διοίκησης του Δήμου» και για αυτό ακριβώς γνωρίζω πολύ καλά τις διαδικασίες, σας ξαναλέω ότι :

Α)Η μη παροχή γάλακτος με την αιτιολογία ότι «δεν κατέστη δυνατή η ενίσχυση του σχετικού Κ.Α. κατά το τρέχον οικονομικό έτος» είναι αυθαίρετη και παράνομη. Πρόκειται για υποχρεωτική δαπάνη, όπως ακριβώς και η μισθοδοσία, και η μη καταβολή του αποτελεί παράβαση καθήκοντος.

Β) Η μη καταβολή τόκων είναι επίσης παράνομη καθώς η καταβολή τόκων από δικαστικές υποθέσεις είναι υποχρεωτική. Επιπλέον, η απάντηση ότι «η Διοίκηση θα εξετάσει το θέμα, όταν θα υπάρξει η απαιτούμενη οικονομική δυνατότητα» από τη μια δεν δίνει καμιά απάντηση για το εάν και πότε θα καταβληθούν τα νόμιμα στους εργαζομένους και κατά δεύτερον όσο ο χρόνος περνά τόσο προστίθενται τόκοι. Δηλαδή τόσο επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Δήμου με ένα έξοδο, το οποίο θα μπορούσε για παράδειγμα να ρυθμιστεί με την καταβολή δόσεων αντί να σωρεύονται χρέη. Να σας υπενθυμίσω τέλος, ότι διαχειρίζεστε δημόσιο χρήμα!

Καμιά σκιά σε καμία σχέση δεν επιθυμούμε να ρίξουμε. Τουναντίον, άπλετος φως σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν το Δήμο. Ελπίζουμε να το πράξετε κι εσείς!

 

Νίκος Μπαρμπούνης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Ηρακλείου Αττικής

TAGS: