Ανύπαρκτα τα Rapid Tests στο Ηράκλειο … με ευθύνη του Δημάρχου

Από 0 Σχόλια

Χωρίς Rapid Tests έχει αφήσει ο Δήμαρχος την πόλη μας!

Μια νέα εστία κορωνοϊού εντοπίστηκε αυτή τη φορά στο Δήμο Ηρακλείου, σε οίκο ευγηρίας της πόλης μας, όπως ενημερωθήκαμε όλοι μας από τα μέσα ενημέρωσης.

Αρχικά θα θέλαμε να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση στους ασθενείς.

Για μια ακόμα φορά όμως η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου αποδεικνύεται ελλιπής. Ο Δήμαρχος εδώ και αρκετό καιρό κωφεύει στις συνεχείς εκκλήσεις μας για την ανάγκη διενέργειας προληπτικών ελέγχων τεστ κορονοϊου από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Η απάντηση – δικαιολογία της άρνησής του είναι ότι το ιικό φορτίο στην πόλη μας είναι χαμηλό και δεν δικαιολογεί την παρουσία του ειδικού κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

«Κάλλιον προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν» κύριε Δήμαρχε. Τι θα πρέπει δηλαδή να γίνει για να λάβουμε ουσιαστικά μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας; Οι περισσότεροι γειτονικοί Δήμοι και όχι μόνο, διενεργούν καθημερινά δωρεάν Rapid Tests στους πολίτες. Εμείς γιατί όχι;

Παρενθετικά να σας υπενθυμίζουμε ότι και στην περίπτωση που ο ανεμοστρόβιλος έπληξε την πόλη μας, τα κλαδέματα των δέντρων έγιναν εκ των υστέρων. Φαίνεται δεν μάθατε από το τελευταίο σας πάθημα.

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν, γιατί η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Απευχόμενοι την όποια αρνητική εξέλιξη της νόσου στην πόλη μας και χωρίς καμιά διάθεση πρόκλησης πανικού, επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά την επιτακτική ανάγκη διενέργειας δωρεάν προληπτικών ελέγχων  (Rapid Tests) για τους συμπολίτες μας. Είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος να περιορίσουμε το φονικό ιό και να μείνουμε όλοι ασφαλείς.

Κύριε Δήμαρχε είστε υπεύθυνος για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας στην πόλη μας. Πράξτε τα δέοντα ,πριν να είναι πολύ αργά!

 

TAGS: