Αύγουστος ο μήνας των απευθείας αναθέσεων για το Δήμο Ηρακλείου

Από 0 Σχόλια

Ηράκλειο, 27 Ιανουαρίου 2021

Αν και μήνας ραστώνης και θερινών διακοπών ο Αύγουστος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου φαίνεται ότι όχι απλά δεν έκανε διακοπές αλλά δούλευε υπερωρίες! Μάλιστα, έκρινε ότι ο Δήμος χρειαζόταν και συμβουλευτική υποστήριξη για ποικίλα θέματα.

Πέρα από την ανάγκη συμβουλευτικής για τη σκοπιμότητα αγοράς του κτήματος «ΦΙΞ», η αξία της οποίας κοστολογήθηκε στα 23.496,00 € (18/8/2020), ο Δήμαρχος τον ίδιο μήνα και συγκεκριμένα στις 31 Αυγούστου 2020 σύναψε μια ακόμα σύμβαση με αντικείμενο την παροχή «Συμβουλευτικών Υπηρεσιών υποστήριξης προσαρμογής του οργανωτικού πλαισίου λειτουργίας του Δήμου Ηρακλείου», διάρκειας τριών (3) μηνών και προσέξτε κόστους 24.800,00 €!

Πόσο σύμπτωση μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι οι αναθέσεις αυτές δεν ξεπερνούν το όριο των 25.000,00€; Γνωρίζουμε φυσικά ότι αυτό είναι το όριο για να μην ακολουθηθούν οι διαδικασίες της κατάθεσης προσφορών και ανοιχτού διαγωνισμού, με άλλα λόγια είναι το όριο για να μπορεί να γίνει απευθείας ανάθεσης στους εκλεκτούς του Δημάρχου.

Πόσο σύμπτωση, επίσης, μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι αυτές οι ανάγκες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών προέκυψαν μέσα στο μήνα Αύγουστο; Μήνα κατά τον οποίο οι περισσότεροι δημότες κάνουν διακοπές;

Μιλάμε δηλαδή για συνολικά περίπου 50.000,00€ εν μέσω πανδημίας και έκτακτων αναγκών τα οποία θα μπορούσαν να έχουν αξιοποιηθεί για να καλύψουν ουσιαστικές ανάγκες των δημοτών του Ηρακλείου. Εκτός κι αν ο Δήμος Ηρακλείου και ο Δήμαρχος θεωρεί ότι πρώτη προτεραιότητα του είναι οι συμβουλευτικές υπηρεσίες και όχι για παράδειγμα τα σεισμόπληκτα σχολεία, ή η αντικατάσταση των κατεστραμμένων κάδων, ή η αποκατάσταση των πεζοδρομίων, ή η πληρωμή των οφειλομένων προς τους εργαζόμενους, ή …πολλά αυτά που θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε.

Τα σχόλια περιττεύουν!

Νίκος Μπαρμπούνης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Ηρακλείου Αττικής

TAGS: