Η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους αποτελεί το θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας

Από 0 Σχόλια

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η 10η Δεκεμβρίου, μια ημέρα υπενθύμισης της σημασίας προάσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, δικαιώματα τα οποία αποτελούν το θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης.

Η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η οποία επετεύχθη μετά από πολλές προσπάθειες, αγώνες και πολέμους που συγκλόνισαν και στιγμάτισαν την ανθρωπότητα και υπεγράφη τελικά τη 10η Δεκεμβρίου 1948 αποτελεί το όραμα των εμπνευστών της για ένα κόσμο δομημένο σε ελευθερίες και δικαιώματα χωρίς διακρίσεις.

Σήμερα που η κοινωνία μας δοκιμάζεται από μια πρωτόγνωρη παγκόσμια συγκυρία και η πανδημία απειλεί το ύψιστο αγαθό της υγείας, σήμερα που οι περιορισμοί καθίστανται υποχρεωτικοί και αναγκαίοι έχουμε όλοι μας  χρέος να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου, να ευαισθητοποιηθούμε και να υπερασπιστούμε τα πιο αδύναμα μέλη κάθε κοινότητας. Ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια και την αξία της ανθρώπινης προσωπικότητας, στην ισότητα ανδρών και γυναικών, η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων ανάμεσα στα έθνη καθώς και ο σεβασμός  στα κεκτημένα κάθε κράτους αποτελούν βασικούς πυλώνες κοινωνικής προόδου και ειρηνικής συνύπαρξης των πολιτών και των κρατών τους.

Υψώνουμε το ανάστημά μας και δυναμώνουμε τη φωνή μας για να διασφαλίσουμε τα θεμελιώδη δικαιώματα κάθε ανθρώπου!

 

TAGS: