Καλή αρχή σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς!

Από 0 Σχόλια

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκινά μια ακόμα σχολική χρονιά, μια χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες για μικρούς και μεγάλους. Είναι η χρονιά που απαιτείται περισσότερο από ποτέ υπευθυνότητα, συνεργασία και ωριμότητα. Το σχολείο και η εκπαιδευτική κοινότητα δεν πρέπει να γίνουν πεδίο μικροπολιτικής και προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Είναι γεγονός ότι όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με πολύ αγωνία και ανησυχία, συναισθήματα τα οποία προκαλούν εκνευρισμό και εντάσεις. Όμως, προτεραιότητα όλων μας είναι και θα πρέπει να είναι η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών μας. Με τη στάση μας θα πρέπει να είμαστε αρωγοί στην ομαλή επιστροφή τους στο σχολείο και στις σχολικές τους δραστηριότητες. Όλοι μας έχουμε ανάγκη να νοιώσουμε την επιστροφή στην «κανονικότητα» και ακόμα περισσότερο τα παιδιά μας.

Χρέος μας ως Αυτοδιοίκηση είναι να σταθούμε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα με υπευθυνότητα και σεβασμό. Από πλευράς μου δεσμεύομαι ότι θα το πράξω. Άλλωστε ήδη είμαι δίπλα σε γονείς και μαθητές και χαίρομαι που με εμπιστεύεστε.

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους. Καλή δύναμη στους δάσκαλους και τους καθηγητές αλλά και σε όλους τους γονείς.

TAGS: