Μήνυμα για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Από 0 Σχόλια

Χρόνια πολλά σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα!

Ημέρα μνήμης και τιμής η σημερινή, όλων εκείνων των Ελλήνων, των συμπατριωτών μας που πολέμησαν για την ελευθερία και την απελευθέρωση μετέπειτα της χώρας μας.

Το ηρωικό ΟΧΙ είναι γραμμένο με κεφαλαία και λαμπρά γράμματα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Είναι το ΟΧΙ ενάντια στη λήθη. Το ΟΧΙ ενάντια στην όποια εξωτερική απειλή. Το ΟΧΙ σε κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορίας μας. Το ΟΧΙ που μας οδήγησε στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Ήρωες όλοι τους, περισσότερο ή λιγότερο γνωστοί, αξιωματικοί ή απλοί στρατιώτες, άνδρες και γυναίκες από το μετερίζι τους ο καθένας πρόσφεραν την ψυχή τους για να ξαναδώσουν στην Ελλάδα μας την ελευθερία που της πρέπει και της αξίζει.

Το ξεκάθαρο μήνυμα του αγώνας τους ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό, ενάντια στην υποδούλωση της ελεύθερης ψυχής μας, ενάντια στις προκλήσεις από όπου και αν προέρχονται περί αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Όλοι μαζί γιορτάζουμε σήμερα με ένα διαφορετικό τρόπο την επέτειο του ΟΧΙ. Βροντοφωνάζουμε το δικό μας ΟΧΙ ενάντια στην ακροδεξιά και σε κάθε είδους πολιτικό μόρφωμα το οποίοι επιχειρεί να σπείρει το διχασμό και το μίσος. Βροντοφωνάζουμε το δικό μας ΟΧΙ στη γείτονα Τουρκία, η οποία συνεχίζει να προκαλεί και να δημιουργεί σκηνικά έντασης.

Με νηφαλιότητα, σύμπνοια και πνεύμα ομονοίας ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο και η Ελλάδα μας συνεχίζει να είναι ο παράγοντας σταθερότητας για τη Μεσόγειο και ολόκληρη την Ευρώπη.

 

TAGS: