Μήνυμα για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Από 0 Σχόλια

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ήταν η αντιδικτατορική εκδήλωση, η οποία προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών.

Σήμερα γιορτάζουμε το διαχρονικό μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Γιορτάζουμε το μήνυμα ενάντια στην προσπάθεια επιβολής της δικτατορίας, το μήνυμα της νεολαίας ενάντια στην ελευθερία της σκέψης, ενάντια στην ελεύθερη βούληση, ενάντια στην απαξίωση της ίδιας της ζωής και της ελπίδας για έναν καλύτερο κόσμο.

Αν και διαφορετικός ο φετινός εορτασμός, αν και φαινομενικά σιωπηλός είναι ιδιαίτερα σημαντικός γιατί απαιτεί από όλους μας να διατηρήσουμε ψηλά τα ιδεώδη της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας. Σε μια κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας οφείλουμε όλοι μας να επιδείξουμε πνεύμα ομόνοιας, αλληλεγγύης και σεβασμού στους αγώνες των προηγούμενων γενιών. Κανένα απολυταρχικό καθεστώς δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει θέση στην Ελλάδα και την ελληνική κοινωνία.

Ας τιμήσουμε την ιστορία της πατρίδας μας, ας αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη και ας διδάξουμε τα παιδιά μας να είναι περήφανα για το παρελθόν αλλά και το παρόν της χώρας μας.

Όλοι μας μπορούμε να δίνουμε καθημερινά τις δικές μας μικρές «μάχες». Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε την ελευθερία, την παιδεία, την εργασία για όλους.

 

Νίκος Μπαρμπούνης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Ηρακλείου Αττικής

TAGS: