Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Από 0 Σχόλια

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η σημερινή, όπως έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η 3η Δεκεμβρίου σύμφωνα με τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η οποία υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Η ημέρα αυτή υπενθυμίζει σε όλους μας ότι τα Άτομα με Αναπηρία έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους μας. Υπενθυμίζει ότι είναι χρέος όλων και πολύ περισσότερων των οργάνων της πολιτείας να διασφαλίζουν για τους συνανθρώπους μας κατάλληλες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, εκπαίδευσης, πρόνοιας, περίθαλψης και κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα και ενόψει των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε όλοι μας είναι ανάγκη η κοινωνία μας να αφυπνιστεί μέσα από προγράμματα ενημέρωσης και προώθησης δράσεων για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας.

Τα Άτομα με Αναπηρία είναι ισότιμα μέλη του κοινωνικού συνόλου και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζονται. Ο βαθμός ευαισθητοποίησης κάθε κοινωνίας δείχνει το βαθμό ωριμότητάς της. Η ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία σε όλο το φάσμα της ζωής μας είναι δείγμα σεβασμού, αξιοπρέπειας και πολιτισμού.

TAGS: