Συνέντευξη στην Εφημερίδα “Έκφραση”

Από 0 Σχόλια

Ανακοινώσατε ήδη την υποψηφιότητά σας για τις δημοτικές εκλογές του 2023 . Τι διαφορετικό έχετε να φέρετε σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες;

Ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου στις αρχές του φετινού καλοκαιριού παρουσία μελών και φίλων της νέας δημοτικής μας ομάδας. Η υποστήριξη του κόσμου του Ηρακλείου και η ένθερμη ανταπόκρισή του τόσο πριν την ανακοίνωση αλλά κυρίως μετά επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την ορθότητα της απόφασής μου. Στο πρόσωπό μου οι Ηρακλειώτες βρίσκουν τον άνθρωπο, ο οποίος γνωρίζει εις βάθος τι σημαίνει ασκώ χρηστή δημόσια διοίκηση, τον άνθρωπο χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες, τον άνθρωπο ο οποίος διεκδικεί το αξίωμα του Δημάρχου όχι για να βιοποριστεί αλλά για να προσφέρει. Όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται είναι η αλήθεια. Είμαι γέννημα θρέμμα Ηρακλειώτης και έκρινα ότι ήρθε η ώρα να προσφέρω την εμπειρία και τις γνώσεις μου προς όφελος της πόλης και των συμπολιτών μου. Φυσικά, οι άνθρωποι που θα πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια, και τους οποίους ήδη ξεκινήσαμε να σας συστήνουμε, είναι αξιόλογες προσωπικότητες, καταξιωμένοι στον επαγγελματικό τους χώρο, με γνώσεις και ικανότητες.

Από τις εκλογές του 2010 συμμετείχατε στο ψηφοδέλτιο Μπάμπαλου και για 6 περίπου χρόνια ασκήσατε διοίκηση. Για ποιους λόγους χώρισαν οι δρόμοι σας;

Πράγματι, συμμετείχα στη συγκεκριμένη παράταξη από τη γέννησή της θα λέγαμε. Διετέλεσα Αντιδήμαρχος Οικονομικών τα έτη 2014-2016 και στη συνέχεια Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Δημοτικής Επιχείρησης Ηρακλείου Αττικής τα έτη 2017-2019. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου και στις δυο θέσεις, χάρη και στη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου, καταφέραμε πάρα πολλά για τα οποία είμαι πραγματικά υπερήφανος. Κατορθώσαμε να εξυγιάνουμε οικονομικά το Δήμο, να φέρουμε χρήματα στα ταμεία χωρίς ποτέ να προβούμε σε αύξηση των ήδη υψηλών δημοτικών τελών, να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα ανακύκλωσης καφέ κάδων και κομποστοποίησης, το οποίο δυστυχώς έχει παραμεληθεί πια, καταφέραμε να κρατήσουμε ζωντανή τη Δημοτική Επιχείρηση και το Δημοτικό Ραδιόφωνο. Τα αναφέρω όλα αυτά μιλώντας σε πρώτο πληθυντικό γιατί είμαι άνθρωπος της ομάδας. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι ομάδες κερδίζουν. Δυστυχώς, η διοικούσα ομάδα δεν είναι πια ομάδα και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο αποχώρησα. Όταν δεν υπάρχει πια κοινός στόχος και όταν δεν νιώθεις ότι σε εκφράζουν οι θέσεις και οι απόψεις του επικεφαλής, τότε οφείλεις να αποχωρήσεις.

Έχετε χαρακτηρίσει κατ΄επανάληψη τον Ν. Μπάμπαλο ως “απόλυτο μονάρχη”, “αυταρχικό”, ότι τηρεί “ύποπτη σιωπή “ κλπ. Τι είναι αυτό που μετέβαλλε τόσο πολύ τον επικεφαλής της δημοτικής αρχής.

Μου κάνετε μια ερώτηση την οποία νομίζω θα έπρεπε να απευθύνεται στον ίδιο. Οι χαρακτηρισμοί μου προς το πρόσωπό του δεν είναι δικοί μου, είναι η αίσθηση που έχει η πόλη για τον ίδιο, είναι τα σχόλια που ακούω καθημερινά στις συζητήσεις με τους συμπολίτες μας, είναι η αδιαλλαξία που διαπιστώνουμε σε κάθε δημοτικό συμβούλιο και το οποίο μπορεί να παρατηρήσει ο καθένας, είναι όλοι αυτοί οι δημοτικοί υπάλληλοι που έφυγαν από το Δήμο Ηρακλείου με την κινητικότητα και δεν έχουν αντικατασταθεί, γιατί κανείς δεν θέλει και δεν μπορεί να συνεργαστεί με το νυν Δήμαρχο.

Συνοπτικά, πείτε μας τους προγραμματικούς άξονες που θα κινηθείτε προς τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος μας έρχονται να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της πόλης, των κατοίκων και των σύγχρονων αναγκών της κοινωνίας μας. Με δεδομένη την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της το πρόγραμμά μας διαμορφώνεται έχοντας κύριο στόχο την πρόληψη, τη βιώσιμη και αειφόρο αστική ανάπτυξη. Σκοπός μας είναι η εναρμόνιση των προτάσεων μας με τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς στόχους για πιο πράσινες, εξυπνότερες και πιο κοινωνικές πόλεις θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε το πρόγραμμά μας, το οποίο θα σας παρουσιάζουμε αναλυτικά το επόμενο διάστημα, στους εξής άξονες:
• Αστική ανάπτυξη- Περιβάλλον-Καθαριότητα (διαχείριση απορριμμάτων και μείωση δημοτικών τελών, ενίσχυση πράσινων υποδομών, μείωση ρύπανσης)
• Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα (πεζοδρόμια, ελεύθεροι χώροι, στάθμευση)
• Κοινωνική πρόνοια-Παιδεία-Πολιτισμός-Αθλητισμός
• Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας – Έξυπνη πόλη

TAGS: