«Η Δημοκρατία δεν φιμώνεται, κύριε Δήμαρχε!»

Από 0 Σχόλια

Την έντονη αντίδρασή του για το γεγονός ότι το αίτημά του να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των ηρώων του έπους του ’40, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου που θα λάβουν χώρα στην πόλη, έλαβε αρνητική απάντηση, εξέφρασε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπαρμπούνης. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο Δήμος αρνήθηκε το δικαίωμα κατάθεσης στεφάνου στο Νίκο Μπαρμπούνη με την δικαιολογία ότι δεν υφίσταται νομικά Δημοτική Παράταξη, την οποία και να εκπροσωπεί! Επιπλέον, δεν αναγνώρισε ούτε το δικαίωμα του ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, εκλεγμένος από τους δημότες του Ηρακλείου να καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο της πόλης.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τη Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από το Γραφείο Δημάρχου και το Γραφείο Τύπου απεστάλη πρόσκληση δήλωσης ενδιαφέροντος σχετικά με το θέμα της κατάθεσης στεφάνων και στον κ. Μπαρμπούνη. Τηρώντας την προκαθορισμένη χρονική διορία ο κ. Μπαρμπούνης επικοινώνησε την πρόθεσή του να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη των πεσόντων καταθέτοντας στεφάνι και εκπροσωπώντας έτσι τη Δημοτική Παράταξη, της οποίας ηγείται. Να σημειωθεί εδώ ότι το κόστος του στεφανιού δεν επιβαρύνει το Δήμο, παρά τον κάθε έναν ιδιωτικά.

Σήμερα, (σ.σ. Παρασκευή 22 Οκτωβρίου) μετά από τηλεφωνική επικοινωνία το αίτημα του κ. Μπαρμπούνη απορρίφθηκε! Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι δεν έχει αυτό το δικαίωμα δεν έχει κατατεθεί πράξη σύστασης Δημοτικής Παράταξης.

«Η αλήθεια είναι ότι καμιά έκπληξη δεν μου προκάλεσε η συγκεκριμένη αντίδρασή από πλευράς του Δημάρχου. Παρόλα αυτά, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου εκπροσωπώντας τη δημοτική μας παράταξη θα είμαι εκεί και θα καταθέσω στεφάνι. Χωρίς επισημότητες, χωρίς αναγγελίες και τυμπανοκρουσίες θα είμαστε εκεί για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους δικούς μας ήρωες!

Στη μνήμη της Ηλέκτρα Αποστόλου, του Παναγιώτη Γκόβα, του Προκόπη Κατσούλη, του Παναγιώτη Μικρόπουλου, του Γιάννη Μπομποτίνου, του Κώστα Ωραιόπουλου, των συντρόφων τους αλλά και κάθε γυναίκα και κάθε άντρα που αντιστάθηκε στο ναζισμό και το φασισμό και πολέμησε με το όλο του το είναι για τη Δημοκρατία.

Η Δημοκρατία δεν φιμώνεται κύριε Δήμαρχε!».

(Εφημερίδα “Αμαρυσία”, 25/10/2021)

i-dimokratia-den fimonetai 

 

TAGS: